Ramazan ayında nasıl beslenmeliyiz?

Ramazan Ayında Nasıl Beslenmeliyiz?

Ramazan ayı tüm coşkusu ve heyecanıyla sürerken bu aya özel doğru beslenme konusu da konuşulmaya devam ediyor! Bizler de bu konuyla bağlantılı olacak şekilde bu haftaki blog yazımızda "Ramazan ayında nasıl beslenmeliyiz, neler tüketmeliyiz, metabolizmamızı hızlandırmak için hangi besinlere önem vermeliyiz” gibi sorulara cevap arayacağız. Herkes bu soruların en doğru yanıtlarını bekliyorsa haydi o zaman blog yazımıza başlayalım!

Su

Ramazan ayında vücudumuzun en çok ihtiyaç duyduğu gıda sudur. Uzun süren açlık ve susuzluk sıvı ihtiyacını arttırıyor. Bu yüzden Ramazan ayında iftardan sahura kadar olan zaman diliminde mutlaka su ihtiyacımızı gidermeli ve tüketimini normalden daha fazlaya çıkartmalıyız.

 

 


"Çok fazla su içmeyi sevmiyorum; bu yüzden suyu az tüketiyorum” diyenlerdenseniz; suyunuzun içine taze limon dilimleri, taze nane yaprakları veya rulo tarçın ekleyip tadını biraz daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Zira bu şekilde tüketilen suyun hem içimi kolaylaşacak hem de midenizi rahatlatacaktır.

Hava sıcaklığı yüksekken tutulan oruç su ihtiyacını arttırırken soğuk su içme ihtiyacını da arttırıyor. Fakat yine de orucumuzu açarken çok fazla soğuk su tüketmek mide için fazlasıyla zararlı… Soğuk su içmek midede kasılmalara yol açarak sindirimi zorlaştırır ve hazımsızlığa neden olabilir. Bu nedenle Ramazan ayı boyunca içilen suyun oda sıcaklığında olmasının büyük faydası vardır.

Ramazan ayı boyunca dikkat edilmesi gerekilen besinler nelerdir?

Ramazan ayı denince akla ilk gelen; "sahurda ne tüketmeliyim ya da tüketmemeliyim” sorusu oluyor.

 

 


Peki gerçekten sahurda ne tüketmeliyiz?

- Gün boyu bizi tok tutacak ve çok fazla susatmayacak gıdalara yer vermeliyiz.

 

- Tam buğday unu ile yapılmış gıdalar, kepekli veya çavdarlı ekmek, kuru baklagiller, yulaf, sebze ve meyve gibi posa içeriği yüksek besinler tüketmeliyiz. Bu besinlerin sindirimi yavaş olduğu için kan şekerinizi gün boyu dengede tutacaktır.

Sahurda tüketmekten kaçınmamız gereken besinler ise;

- Beyaz unlu gıdalar, şeker ve şekerli besinler hızla sindirilip kana karıştığı için gün içinde kan şekerinizi bozabilir ve açlık hissini arttırır. Bunun yanında şarküteri ürünleri olan; sucuk, pastırma, turşu, şalgam gibi tuz ve baharat içerikli gıdalardan da mümkün olduğunca uzak durmalıyız.

Ramazan ayı boyunca dikkat edilmesi gereken sıvı gıdalar nelerdir?

Çay, kahve, limonata, gazoz gibi içecekler suyun yerini tutamazlar. Aksine çok fazla tüketimi su içme isteğini arttırabilir. Ayrıca çay ve kahvenin fazla miktarda tüketimi vücutta sıvı kaybına da neden olmaktadır. Bu yüzden Ramazan ayında bu tür içeceklerin tüketimi mümkün olduğunca azaltılmalıdır ve iftardan 1-2 saat sonra tüketilmelidir.    

Veg&Bones İlikli Kemik Suyu

Oruç tutarken tüketilmesi faydalı olan besinlerden bir diğeri ise Veg&Bones İlikli Kemik Suyu! Protein ve mineral yönünden zengin olan Veg&Bones İlikli Kemik Suyu, vücudumuz tarafından kolayca sindirilir. Ayrıca içerdiği kolajen, lif ve jelatin sayesinde oruçluyken daha tok ve zinde hissetmemize yardımcı olur. Antioksidan özelliği ise sinir ve uykusuzluktan kaynaklı stres türlerini asgariye indirmenize destek olur. Bununla birlikte enfes lezzeti sayesinde iftar menülerinizin lezzetinde de önemli pay sahibi olacaktır. E, daha ne olsun değil mi?

Veg&Bones ailesi olarak herkese zinde, enerjik, bereketli ve huzur dolu bir Ramazan ayı dileriz!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.